Mijn werkwijze

Ik heb een praktijk aan huis, maar ben ook in de gelegenheid om bij je thuis te komen. Mogelijkheden voor digitaal contact of een wandelingen in de natuur zijn er ook. Samen gaan we in gesprek. Mijn werkwijze is persoonlijk en afgestemd op jouw situatie. Vertrouwen is voor mij de basis.

Naast individuele gesprekken bied ik ook mogelijkheden voor partner -en gezinstherapie aan. Een ingrijpend verlies of een veranderende situatie treft niet alleen jezelf, maar ook je partner en/of je gezin. Binnen een gezinssysteem zie je terug hoe ieder op zijn eigen manier rouwt of met een situatie omgaat. Juist wanneer je overmand wordt door emoties, is het soms lastig te zien hoe de ander zich voelt. Door gesprekken kan er meer ruimte voor elkaar ontstaan en kan de balans worden hersteld, zodat jullie samen weer verder kunnen. 

Werkvormen:

Mijn manier van werken is integratief. Dat betekent dat ik diverse therapeutische methodes kan inzetten tijdens de therapie en de begeleiding daardoor kan aansluiten op jouw hulpvraag.  Ik werk vanuit holistische overweging, lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De werkvormen die ik aanbied sluiten hierop aan:

  • cognitieve gedragstherapeutische interventies
  • oplossingsgerichte, structurerende en steunende gesprekken
  • psycho educatie
  • ervaringsgericht werken
  • systemisch werken
  • lichaamsgericht werken aan de hand van ontspanningsoefeningen (mindfulness) en visualisatie oefeningen
  • werken met symbolen, rituelen en teken -en schrijfopdrachten
  • werkvormen vanuit opstellingen nieuwe stijl (vanuit het verleden naar het heden, met als doel de relatie met jezelf in het hier en nu te onderzoeken en zicht te krijgen op onvervulde wensen en verlangens) onder andere door middel van tafelopstellingen en grondankers.
  • EMDR. EMDR is de afkorting van Eye Movement, Desensitisation & Reprocessing. Schokkende, stressvolle, angstige of eenzame ervaringen die in je leven een nadrukkelijke rol blijven spelen, zijn met EMDR goed te behandelen. EMDR is een effectieve behandelmethode voor mensen een trauma, bij angsten, fobieën of andere klachten. Het werkt door het stimuleren van beide hersenhelften, hierdoor kunnen ‘vastzittende’ emoties, gedachten of somatische klachten alsnog verwerkt worden.
  • terugvalpreventieplan

Praktisch:

Ons eerste contact is telefonisch of per mail, deze kennismaking is gratis. Vanuit hier plannen we een eerste gesprek. Van tevoren zal ik een aanmeldformulier sturen en praktische informatie betreft mogelijkheden voor vergoedingen en reiskosten.

Tijdens het eerste gesprek maken we verder kennis en verkennen we je hulpvraag. Op basis van deze informatie kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen en kun je de keuze maken voor vervolggesprekken. Na elk contact zal ik per mail kort en op hoofdpunten een terugkoppeling geven van het gesprek, ontvang je de afspraakbevestiging van het nieuwe gesprek en zal ik ook mijn factuur sturen.

Aan het eind van de begeleiding sluiten we af met een evaluatie, ook tussendoor zal ik regelmatig aan je vragen hoe je de begeleiding ervaart.

Hoe heb ik anderen kunnen helpen?

“In maart 2020 overleed mijn echtgenoot. We waren 18 jaar samen, het was een hechte en intense relatie geweest. Hij overleed na een zeer kort ziektebed aan kanker, er was nauwelijks tijd om afscheid te nemen. Vlak na zijn overlijden ging de wereld in de eerste ‘Lock Down’.  Wij woonden op dat moment in het buitenland, in een stad waar ik nog weinig contacten had opgebouwd. Ik probeerde verder te gaan met mijn leven, maar kwam in deze omstandigheden niet toe aan rouwverwerking. In oktober ging dit echt niet meer langer en besloot ik terug te komen naar Nederland.
Vanaf de eerste ontmoeting heb ik de gesprekken met Carin heel prettig gevonden. Ze is op een rustige, heldere manier present en geeft haar volle aandacht. Ze luistert goed, wat je kan merken aan de manier waarop ze af en toe samenvat wat je zegt en hoe ze details van eerdere gesprekken terug weet te halen. Ze stelt ook goede vragen die relevant zijn voor het onderwerp van dat moment. Carin wekt ook zeker de indruk dat ze rouw en verlies goed begrijpt; ze brengt een stuk wijsheid en levenservaring mee. Zij heeft me in een paar gesprekken echt verder geholpen in mijn rouwverwerking en ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.” Christiaan

“Heel steunend en fijn persoon om mee te praten. Ze heeft me heel goed geholpen met duidelijkheid krijgen over mijn emoties en rouw. Echt super bedankt.” Ian

“Voor hoe jij orde schept in mijn hoofd, door tabbladen te sluiten en post-is weg te halen…Op een eerlijke, heldere manier die tegelijkertijd zacht is zonder te betuttelen. Dank.” Jolanda

“Door vele verliezen in mijn leven en mijn persoonlijkheid liep ik vast in mijn bestaan. Carin heeft mij inzichten gegeven om dicht bij mezelf te blijven en van daaruit keuzes te maken en beslissingen te nemen. Door haar heb ik meer rust gevonden en lukt het mij om met de verliezen om te gaan en nog sterker in het leven te staan. Carin is een professionele hulpverlener met compassie. Luisteren, vragen, samenvatten en je het gevoel geven dat je er mag zijn. Ook zo fijn om na het gesprek een mail te krijgen met de samenvatting van het gesprek, een opsteker om zo door te gaan en soms de opdracht voor de volgende afspraak. Je bent een mooi mens Carin! Dank je wel.” Karin

“Ik had het niet beter kunnen treffen! De respectvolle rustige manier van benaderen, het gevoel van gelijkwaardigheid die Carin mij gaf was heel prettig om te ervaren en gaf mij de ruimte om mij open te stellen en optimaal aan mijzelf te werken. Het was voor mij de ideale manier van hulp en feedback om met de scheiding te kunnen omgaan en ben haar daar zeer dankbaar voor. Ik voelde mij echt gezien en gehoord! Ik zou haar zonder twijfel aan anderen aanraden!” Paul

Ik heb het contact als prettig ervaren, de begeleiding was op mijn tempo. Patricia