Over mij
Mijn naam is Carin Reinhardt – Jansen. Vanuit persoonlijke ervaringen weet ik hoe groot en allesomvattend verlies kan zijn en hoe daarna alles kan veranderen. Inmiddels weet ik dat verdriet nooit echt over gaat, maar dat het mogelijk is om te leren ‘leven met het verlies’. Er is niet altijd een keuze in wat ons overkomt, maar er is wel een keuze in hoe we ermee omgaan. Na een verlies verandert de situatie en wordt het nooit meer hetzelfde. Mijn interesse voor verlies en rouw groeide in de loop der jaren. Tegelijkertijd ontstond er een verlangen hierin iets voor anderen te betekenen.
In mijn praktijk spreek ik ook cliënten die vast lopen in relaties op liefdesgebied, in vriendschappen of op werk. Ze werken hard en zorgen goed voor anderen, maar vaak gaat dit ten koste van zichzelf. Ze doen hun best, maar worden niet gezien of gehoord, terwijl ze juist goed aanvoelen wat de ander nodig heeft. Ze gaan steeds over hun eigen grenzen heen en raken daardoor uit contact met zichzelf. Ook hier raakt het aan mijn eigen ervaring. Ik weet hoe het is om vervreemd te zijn van je eigen behoeftes en wensen, om vast te zitten in negatieve patronen en strategieën. Als therapeut kan ik je helpen om los te komen van de strategieën die je belemmeren, zodat je je vrijer voelt en zo dichterbij je eigen gevoel kan komen. Om vanuit kracht gezonde relaties aan te gaan, zowel op werk – als in privé situaties.
Meer informatie over mijn persoonlijke achtergrond, ervaringen en opleidingen vind je op mijn LinkedIn profiel.
Mijn logo
De Ginko is een blad van een Japanse eik. Het blad van deze prachtige boom staat voor heel veel moois. Wat mij het meest aanspreekt en waarom het mijn logo is, is dat hij staat voor veerkracht en dualiteit.
Emotionele veerkracht is het vermogen om goed om te kunnen gaan met moeilijkheden, tegenslag of veranderingen, zoals bijvoorbeeld een verlies. Ieder mens beschikt over veerkracht. Ik geloof in het zelfherstellend vermogen van de mens, maar soms kan het zijn dat er professionele aandacht of hulp nodig is om deze aan te kunnen spreken. Dualiteit staat voor het verdriet van het geleden verlies en de acceptatie dat het leven daarnaast doorgaat. Onmiskenbaar bij elke vorm van verlies.